23.05.2023

Пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ денес на средба со претставници на Асоцијацијата за цистична фиброза, а Владата се уште нема набавено лек за сите пациенти

Денес имавме работен состанок со претставници на Асоцијација за цистична фиброза на кој детално не запознаа со нивните проблеми.Од нив бевме информирани дека и после два месеци одкако ги изгласавме законските измени,владата сеуште не набавила модулаторна терапија за сите пациенти.Договоривме заедничка агенда за подобрување на условите за живот на овие пациенти!

https://www.facebook.com/dr.risteski/posts/pfbid0nzwX5tNk2LZHUucCjwPxCAhS6TjtKHTKZuZhFN876aheV4h7m8yuMQsSJUhGuZgDl