20.08.2023

По дебаклот со уставните измени целосно неважно е што мисли делегитимираната СДС, единствено решение се избори

По дебаклот со уставните измени целосно неважно е што мисли делегитимираната СДС, единствено решение се избори.

СДС цела година лажеа дека имаат пратеници за уставни измени. Во петокот видовме дека не само што немаат 80, туку едвај имаат и 70.

И пратеници од владејачкото мнозинство се против уставни измени.

На Ковачевски никој повеќе не му верува. Со СДС секој ден сме се подалеку од ЕУ. Власта свесно ја заглави државата, и бега од избори, односот на СДС кон граѓаните е крајно неодговорен.

Ако СДС веруваат во своите политики, ајде на избори, тоа е единствено решение за излез од кризата.