17.12.2022

Потребно е вештачење да се утврди дали Арсовска е во состојба да го води градот, таа и Ковачевски лажат и дефокусираат од криминалот кој тие го продуцираат

Данела Арсовска и нејзиното однесување водат само кон сомнеж дека таа нема деловна способност за да ја извршуваа оваа јавна функција – прв човек на град Скопје.

Арсовска само навредува, омаловажува, болно лаже или едноставно измислува, се однесува неурамнотежено.

Оттука јасно е дека ваква личност не може да извршува јавна функција и потребно е вештачење да се утврди дали  Арсовска е во состојба да го води градот.

Арсовска дополнително ја фаќа нервоза и почнува да лаже и за средбите со Ковачевски за кои веќе знаат сите.

Ковачевски исто така е нервозен бидејќи неговиот рејтинг е очајно низок. Оттука на површина излегуваат неговите фрустрации од претседателот Христијан Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ, па и тој како и Арсовска, не пропушта прилика со примитивен речник да лиферува невистини во јавноста.

Резултат од нивите средби се невистини и измислени работи кои се лиферуваат во јавност, а кои имаат за цел да дефокусираат од важни теми како корупција и криминал во кои се самите тие.

Без разлика дали Арсовска нема деловна способност или глуми лудило, заклучокот  еден – таа не може да го води град Скопје, затоа оставка веднаш!