08.02.2024

Попов: Пратениците на Левица не смогнаа сили да гласаат за Законот за субвенциониран студентски оброк за кој се залагаше ВМРО-ДПМНЕ, си ја покажаа употребната вредност за СДС

Стана секојдневие „партијата на младите“ да ги разочарува студентите и сите категории на луѓе за кои таа ветува дека се бори. Пратениците-револуционери од политичката партија „Левица“, вчера не смогнаа сили да присуствуваат на гласањето на новиот Закон за субвенциониран студентски оброк, кој доаѓа по иницијатива на студентите, а беше првично поддржан само од пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ.Изгледа, дека овие „бескомпромисни борци за правда“ се појавија во Собранието за само да ручаат на сметка на граѓаните, а давањето поддршка за младите и студентите им беше во последен план.Законот за кој долго време се залагаше пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ помина и без овие двајца бескорисни и деструктивни кловнови-пратеници, а она што е позитивно од целата ситуација е дека вистината излезе на виделина – Левица и Димитар Апасиев имаат само една употребна цел, ситнење на опозицијата и одржување на криминалната коалиција на СДСМ-ДУИ во живот.

https://www.facebook.com/SergejPopov11/posts/pfbid0oSRZa8NrRHz1ewkmmAASLxR4vVMoaK7dYEXeeC2gZdj3w4ekLFenHuw7KMRPwHaCl