18.09.2022

Поминаа скоро 10 часа, а од Ковачевски нема одговори зошто дезертиран од АРМ и дали е трајно неспособен

Откако поминаа скоро 10 часа од објавувањето дека Димитар Ковачевски дезертирал од армијата на Република Македонија, прогласувајќи се за трајно неспособен, од премиерот нема одговор- се крие.

Се уште нема одговори на прашањето дали навистина избегал и дали е трајно неспособен, или лажел пред институциите и лекарите?

Доколку дезертерот Ковачевски бил трајно неспособен да отслужува војска и да ја брани државата, тогаш како е способен да биде премиер?

Има повеќе од 12 часа да и одгововори на македонската на овие прашања.

Утре во 11 часот следат документи, а ние, но и целокупната јавност до тогаш очекува одговори од дезертерот Ковачевски