07.02.2024

Петрушевски: Левица не го поддржа Законот за студентски оброк, толку од лажната грижа

Пратениците на Левица ги немаше да го поддржат Законот за студентски оброк, најверојатно поважно им беше јадењето на својот далеку побогат оброк во собранискиот ресторан.

Додека пратениците на ВМРО-ДПМНЕ и коалиција се изборија за правата на студентите што протестираа пред Министерството за образование, предлагајќи ги нивните измени во Законот за студентски оброк, Левица освен на социјалните мрежи ги нема никаде кога реално треба да се сработи нешто за интересот на граѓаните.

https://www.facebook.com/share/p/PKudb9xeGJM5sbNa/?mibextid=oFDknk