22.12.2022

Пендаровски призна дека земји сојузници барале Виктор Димовски да не биде амбасадор, и дека Зарко Милошевски е спорен заради случајот Онишченко, оставки веднаш

Стево Пендаровски се изгуби вечерва помеѓу желбата како полтрон да се истакне во СДС за да добие поддршка за кандидатура и да биде аналитичар допадлив за јавноста.

Пендаровски призна дека влијателни земји, наши сојузници имале критика до Владата, Виктор Димовски да не оди амбасадор во Франција, како што сака Ковачевски.

Проблемот со Виктор Димовски е заради случајот Онишченко, човек кој се мешал и во изборите во САД, како што кажа Пендаровски.

Пендаровски призна и дека Ковачевски направил грешка со назначувањето на Зарко Милошевски за директор на АНБ  бидејќи и тој како и Виктор Димовски е дел од скандалот со Онишченко.

И Виктор Димовски и Зарко Милошевски се срам за Македонија и НАТО. Тие се опасност за целиот Сојуз.

Во делот на правосудството и институциите кои ги спроведуваат законите Пендаровски треба да знае дека СДС е 7 години власт и не може веќе некој друг да е виновен за хаосот.

Со почит,