27.02.2023

Панова: Колку побргу заминете, толку побргу ќе има решение за проблемот кој го создадовте и ја загрозивте вистинската европска иднина на Македонија, македонскиот народ и граѓаните

Повторно лажете.

Прво тврдевте дека сме изолирани и дека никој со нас не се среќава од претставниците на меѓународната заедница, а сега велите дека ветуваме уставни измени.

Лажевте дека сте блиску до 80 пратеници па дури и Вие лично изјавувавте дека знаете како до 80 пратеници, како што и сега лажете за наводни ветувања исклучиво за дневно политички поени и за дефокус на јавноста од криминалот и корупцијата во ДУИ и СДСМ.

Ајде за вистината.

ВМРО-ДПМНЕ нема да поддржи уставни измени!

Ниту имате, ниту ќе имате ниту сте блиску до 80 пратеници.

Точно е дека не капитулиравме пред Бугарија како што тоа вие го направивте.

Ве предупредивме да не ја прифаќате капитулацијата која не може да ја исполните.

Точно е дека два дена во парламент Ви укажувавме да не прифаќате преговарачка рамка во која билатерланиот договор со Бугарија е внатре.

Вие прифативте мислејќи дека така ќе потрошите уште некој месец од иднината на сите граѓани на Македонија, крадејќи и делејќи ги вашите тендери во 4 очи.

Но исто така е точно дека создадовте проблем со вашето незнаење и лакомост, проблем кој ја загрозува иднината на Македонија, македонскиот народ и граѓаните на Македонија.

И да на состаноците со меѓународната заедница го констатираме проблемот и да, потребно е решение за тој проблем кој вие не можете да го решите.

Колку побргу замините, толку побргу ќе има решение за проблемот кој го создадовте и ја загрозивте вистинската европска иднина на Македонија, македонскиот народ и граѓаните.

П.с Ако не e толкава разликата помеѓу ВМРО-ДПМНЕ и СДС, еве кажете колку е? Но едно да знаете на наредни парламентарни избори кога и да бидат ќе биде уште поголема!

https://www.facebook.com/vmrodpmnepanovaeli/posts/pfbid0Rd2jNLNN1aeU2qPAYrPStct928ccH6WJYsACUUoPei1Xde8DbuRjhWrHLNT378P5l