14.04.2024

Очај и мизерија на митингот на Пендаровски во Куманово изнесени сексистички навреди за Силјановска Давкова, а Стево на тоа се смее и се заблагодарува


Денес на митингот на Стево Пендаровски во Куманово беа изнесени сексистички навреди кон кандидатот за претседател професорката Гордана Силјановкса Давкова. 
Овие изјави во официјален дел од митингот и пред целокупната јавност ги искажа активист на Пендаровски и тоа во негово присуство и да биде уште пожалосно во присуство на портпаролката на СДС Богданка Кузеска.
Најстрашното од се е после искажаните навреди кои се однесуваа на возраста и полот на кандидатката, никој на тоа не реагираше, ниту проба да го спречи активистот, ниту се огради, ниту се извини. Напротив тие дури и му се заблагодарија за неговиот настап.Ова е бедно и жалосно, на кое дереџе дојде Пендаровски.
Да се навредуваат неговите против кандидати, а тој на тоа само да се смее и да се заблагодарува. Очигледно очајот и нервозата на СДС и Пендаровски се толку големи што веќе не бираат средства како да се пресметаат со Силјановска Давкова. Немаат аргументи, бегаат од дебати, бегаат од дуели и сега почнаа криејќи се од нивните активисти да блујат омраза, навреди и лаги.
Народот сето ова го гледа и сето ова ќе го казни. А повикуваме и надлежните институциите да реагираат,затоа што и од Стево да е премногу е.