01.09.2023

Очајниот Ковачевски е декласиран од народот и му е страв од избори бидејќи ќе доживее дебакл

Со СДС и ДУИ граѓаните 7 години живеат во  криминал, корупција, беда и сиромаштија.

Македонија тоне 7 години со СДС и ДУИ.

Ковачевски е само поставен за спроведување на бизнис интересите на ДУИ и СДС, крадење и опустошување на државата и граѓаните.

Ковачевски е декласиран и не може веќе да биде премиер. Ковачевски не е избран од граѓаните.

Поставениот премиер Ковачевски нема повеќе легитимитет и веднаш треба да си поднесе оставка.

Во отсуство на реформи и проекти, единстврно што нуде Ковачевски се уставни измени под бугарски диктат, кои ниту граѓаните, а ниту пак ВМРО-ДПМНЕ ги прифаќа.

Има целосен колапс на системот, хаос се случува во секој сектор. На Македонија и треба целосен рестарт после Ковачевски и СДС.

Бегањето од избори само покажува дека СДС и Ковачевски се очајни и свесни дека ќе доживеат дебакл и пораз.

За криминалот и пустошот Ковачевски мора да одговара.

Доаѓа време на промени!