08.12.2023

Останува отворено прашањето зошто возилото на Панче се движеше слободно по скопските улици и доведе до ново убиство, овој пат на Вања, истрагата за жал потфрли

Пропустите во истрагата за убиството на Панче, чинеа живот. Останува отворено прашањето зошто возилото на Панче се движеше слободно по скопските улици и доведе до ново убиство, овој пат на Вања.

Спасовски обвинува, и е во паника затоа што нема или се плаши да го каже одговорот на прашањата дали возилото на убиениот Панче со кое е киднапирана Вања било на скопските улици 3 дена пред да биде киднапирано девојчето? И зошто не е распишана централна објава за возилото, за истото веднаш преку Системот Сејф Сити да се детектира и пронајде, а со тоа и да се пронајдат убијците на Панче?

Доколку Спасовски одговори на овие две прашања, и нему ќе му стане јасно каде е пропустот, но очигледно тоа го плаши.Возилото и Панче се пријавени за исчезнати и за тоа пишуваа и медиумите веднаш. Зошто МВР на Спасовски не постапуваат е нејасно.