28.09.2023

Османи потврди она што ВМРО-ДПМНЕ постојано го тврди, дека Бугарија постојано ќе формулира нови барања

Бујар Османи конечно го потврди она што ВМРО-ДПМНЕ постојано го тврди, дека Бугарија постојано ќе формулира нови барањa во однос на Македонија. 

Му благодариме на Османи за јавното признание и потврда на тезите на ВМРО-ДПМНЕ. 

Сега само треба да одговори, зошто е потребата на прифаќање на ваков бугарски диктат и дали Османи со оваа изјава е анти ЕУ.