07.04.2023

Од помпезниот почеток на изградбата на коридорите остана само една табла и сметката за скапиот настан која ќе ја наплатат милениците на ДУИ

ДУИ и СДС се експерти за потемкини села. Помпезно фрлаат лопати, а после зад себе оставаат само празни ливади. Така беше со спектакуларната фабрика за електрични автомобили, така е и со изградбата на коридорите кои побрзаа да ја почнат.

На местото кај што Ковачевски и Груби правеа спектакли три дена после настанот нема ниту работници, ниту багери, ниту градежна механизација. Само една табла и сметка за скапата церемонија. Очигледно преуранетиот настан им требаше да го перат Артан Груби од низата скандали во кои беше фатен, вклучително и тој со изборот на надзорот на изградбата на коридорите, но во исто време овој настан го искористија и да ја дополнат со пари касата на  компанијата која е миленчка на ДУИ.

Па така со ДУИ и СДС нема пари за учебници, нема пари за лекови, нема пари за поголем стандард, ама затоа има пари за луксузни настани после кои останува едно големо ништо.

ДУИ и СДС се олицетворение за наспосбност и криминал. Оваа власт мора поскоро да си замине.