21.07.2023

Николоски: Реформи во безбедносните служби ќе има по промената на власта

Во декември 2022 година во колумна за весникот Фокус  пишував за злоупотребата на тајните служби и софтверот ,,Пегазус” кој се користи за нелегално следење и прислушување.

Неколку месеци подоцна Македонија е во центарот на случувањата во нов разузнавачки скандал, реформите во разузнавачките служби не се случија, а власта ги злоупотребува АНБ, АР и ОТА.

Реформи во безбедносните служби ќе се случат после промената на власта и конечно во Македонија ќе се престане со злоупотреба на овие служби кои се користат за политички цели, а не за заштита на државата и граѓаните.

Линк од колумната напишана во декември

https://www.facebook.com/NikoloskiA/posts/pfbid0aD7JCGiTFo3TU2rtnG6jTZxikHVfb6b3mzEvawr397hTE9QHcsL4Fm7L3sqKjAJel