26.10.2022

Николоски на гала вечера со европските лидери, разговара за потребата Македонија да ги почне преговорите со ЕУ и за потребата од подобар животен стандард 

Македонија се сака со дела. Вечерва на гала вечера со европските лидери разговарам за потребата Македонија да почне преговори со ЕУ, за битката со криминал и корупција и потребата од подобар животен стандард. На иста маса со врвен белгиски дипломат, една од водечките француски новинарки, одговорната за односи ЕУ – Кина во престижниот Фајненшл Тајмс, како и главниот опозициски лидер во Белорусија разговораме за состојбата во Европа и што може да се направи во следниот период за да се врати европскиот дух.

https://www.facebook.com/NikoloskiA/posts/pfbid024nLCUrYzTnWoLpdcxpU9qoYFvKVbVKTgRWkph61PzY52VPtS2PFMAZLj7eVhNcJGl