18.08.2023

Николоски: ВМРО-ДПМНЕ е заштитникот на македонскиот народ, сите пратеници на ВМРО-ДПМНЕ ќе кажат НЕ за уставни измени!

НЕ за уставни измени! 

Македонскиот народ има своја засебна историја, култура и свој македонски јазик, а Македонија јасен државно – политички континуитет. 

Македонија е реализација на желбите за независна држава на вековните копнежи и борби на Македонците! 

Затоа ниедна наметната власт, ниедна сила и притисок не може да не натераат да се избришеме! 

ВМРО-ДПМНЕ е заштитникот на македонскиот народ. Затоа денес СИТЕ пратеници на ВМРО-ДПМНЕ ќе кажат НЕ за уставни измени! 

Ден за историја! Да живее Македонија!

Линк од ФБ објава на Александар Николоски, пратеник и потпретседател на ВМРО-ДПМНЕ: