27.01.2024

Никогаш не било полошо во економијата – Растот на БДП по глава на жител за 6 години двојно понизок од земјите во регионот

Никогаш не било полошо во економијата – растот на БДП по глава на жител за 6 години двојно понизок од земјите во регионот.

Од 2017 до 2023 година БДП по глава на жител во Македонија пораснал за само 20%, додека во БИХ пораснал за 42%, а во Србија, Албанија и Црна Гора за над 50%.

Македонија со СДС за 6 години заостана зад сите земји во регионот, нема развој, нема инвестиции, има само нови долгови.

Од 2017 до денес јавниот долг е зголемен за над 70%, а притоа има нула реализација на капитални проекти, и 600.000 луѓе живеат на раб на сиромаштија. 

Каде завршија милијарди народни пари? 

Никогаш не било полошо. Важно е да ги поразиме.