19.07.2023

Не ни очекуваме Пендаровски да ги разбере аргументите на ВМРО-ДПМНЕ кои над 80% од народот ги разбира и поддржува

Не ни очекуваме Стево Пендаровски да ги разбере аргументите на ВМРО-ДПМНЕ поврзани со уставните измени. Добро е што над 80% од граѓаните ги разбираат аргументите и истите ги поддржуваат.

Очигледно Пендаровски се разминува со својот народ исто како што се разминува со реалноста и националните интереси.

Пендаровски како претседател на државата треба да размисли зошто не ги разбира државните интереси и интересите на македонскиот народ.