06.03.2024

Не знаевме дека националната гарда и македонското знаме е лична сопственост на Пендаровски, но да потсетиме СДС е партија која излезе со слоган украден од една приватна банка

Не знаевме дека националната гардата и развиорувањето на македонското знаме е лична сопственост на Стево Пендаровски.

Мислевме дека таа припаѓа на сите граѓани.

Истата гарда и знаме ги употребувал и претседателот Ѓорѓе Иванов. Дали тоа значи дека Пендаровски го крадел Иванов?

Инаку ваквите обвинувања за плагијат доаѓаат од партијата која слоганот за кампања “Повеќе за сите” го украде од една приватна банка во државата.

Очигледно СДС работи како банка која заработува од кредите и камати. Но барем ваквата реакција покажува дека се и тие се восхитуваат на работата на ВМРО-ДПМНЕ.