14.08.2023

Народот е се посиромашен, реалната плата е помала за 5.2%, платите, пензиите и другите примања се со се помала вредност

Стандардот на граѓаните паѓа. Реалната плата во Македонија има пад за 5.2 %. Народот е се посиромашен.

Вредноста на платите, пензиите и другите примања на граѓаните е намалена. Македонија имаше една од највисоките инфлации во Европа и таа уште е висока.

Народот секојдневно се соочува со се поголеми цени и се потешко го поминува месецот.

Секојдневно се покачуваат цените во маркетите, и по 100 артикли на ден имаат поскапи цени. 

И додека со СДС и ДУИ народот е се посиромашен се редат матни тендери, зделки во четири очи и огромни профити за фирмите кои водат до врвот на власта.