04.01.2023

Наместо нов Клинички кој требаше да биде изграден, неспособноста на владата ја плаќаат граѓаните со 20 милиони евра за раскинат договор

Наместо изградба на нов клинички која требаше да стартува во 2017 година, а новиот клинички да е веќе и готов, граѓаните ќе плаќаат отштета

Неспосбноста на надлежните, како Министерството за здравство граѓаните ќе ја платат од свој џеб, а станува збор за отштета од речиси 20 милиони евра, заради раскинат договор за Клинички центар

Додека секоја држава има јавно здравство и тоа е основа на здравствениот систем, во Македонија се уништува јавното здравство на сметка на приватното

Резултат од лошата политика – граѓаните џабе плаќаат здравствено

На граѓаните им е ускратено лекувањето, а плаќаат секој месец.

https://www.facebook.com/KomisijaZaZdravstvoVMRODPMNE/posts/pfbid02nkLTe7YGSFq3o3Euf636YUBFTe21ob3qc1HmC3n7PJ7kiRJQ5M4LmpoXKJwaffmKl