09.03.2024

Над 600.000 луѓе живеат со само 150 денари на ден, Македонија е најсиромашна држава со највисока инфлација

Над 600.000 луѓе живеат со само 150 денари на ден!

Секој трет граѓанин живее со само 150 денари на ден!

Македонија е најсиромашна држава во Европа и со најголема инфлација!

Инфлацијата во Македонија е 50% поголема од таа во Еврозоната!

Растот на БДП по глава на жител од 2017 до 2023 во Македонија е само 20%, додека во земјите од регионот Србија, БИХ, Албанија, Црна Гора над 50%!

Јавниот долг за 7 години е зголемен за скоро 4 милијарди евра!

Власта го задолжила секој граѓанин за 2.000 евра!

Заради СДС и ДУИ секое четиричлено семејство должи по 8.000 евра!

Македонија е меѓу 10-те земји со најголема стапка на криминал во Европа!

Власта ја зголеми цената на струјата за 70% од 2020 до сега!         

Сметка за струја од 2.000 денари во 2020 година, сега е 3.400 денари!

Власта плати веќе над 200 милиони евра кон „Бехтел и Енка“, а почеток на градба на автопатите не е ни на повидок!

Македонија е на врвот на листата во Европа според индексот на мизерија! Помалку мизерни од Македонија се Алжир, Тунис и Нигерија!

Mакедонија е земја со најниски плати и пензии во Европа последниве 6 години!

Македонија тоне во корупција, тоа го нотираат извештаи на ЕК, Стејт Департмент, Германски стопанственици и странски претставници!

Со оваа власт довербата во судството е само 2%!

Европски фронт на ДУИ и СДС нема затоа што внукот на Афмети, Дрин ја купи „Соравија“ од 30 милиони без да вложи денар!