23.10.2022

Мицкоски: 129 години ВМРО, борба за Македонија која трае, честит празник  Македонијo

23 Октомври – Ден на македонската револуционерна борба.Денот кога е формирана македонската револуционерна организација, подоцна ВМРО, која е константа на борбата на македонскиот народ за слобода и независност на Македонија.Ако во една реченица треба да се опише таа херојска епопеја на подеми и падови, неспорно е да се каже дека денес славиме 129 години ВМРО, борба за Македонија која трае!Честит празник Македонијо!

https://www.facebook.com/MickoskiHristijan/posts/pfbid02X7rKAAC6Xnpb1uiJed2dcDFqFZVmomFJRzT5bzJYyex9du2Ln8iHEan2CjQNxLHrl