02.12.2022

Мицкоски: “Херојски“ криминалната влада го намали индустриското производство за 5.3 %

Нов пад на индустриското производство!


Во Октомври 2022 година споредено со Октомври 2021 година, индустриското производство во Македонија се намалило за 5,3%. Неспособната и криминална влада, “херојски” со своите политики го намалила производството во секторот рударство и вадење на камен за цели 13,2%, намалувањето во преработувачката индустрија е 4%, а снабдувањето со електрична енергија, гас, пареа и климатизација бележи опаѓање од 9,2%.


Додека владата го намалува индустриското производство, економијата паѓа, истата влада “херојски” си договара тендери во четири очи за авансно да добијат провизии. Одговорност ќе има!!!

https://www.facebook.com/100044158072981/posts/pfbid02eXWLc9rv5AnrufnNLVy2GjqygHHWB1jibkT9X4BuSmFjBqQz4o6K3KtXvffycLsLl/?mibextid=Nif5oz