28.11.2023

Мицкоски: Со организирање на Самитот на ОБСЕ во Скопје, власта уште еднаш ја докажа својата желбата за криминал

Чекаме да видиме каде ќе се потрошат оние 5 милиони евра за кои што како ВМРО-ДПМНЕ зборувавме. Сведоци сме каде отидоа оние милион евра за изнајмување на патнички моторни возила. Тоа е процес кој што отвара еден голем сомнеж повторно за криминал и корупција, вели Христијан Мицкоски, претседател на ВМРО-ДПМНЕ одговарајќи на новинарско прашање како го коментира одржувањето на Самитот на ОБСЕ во Скопје.

Мицкоски потенцираше дека наместо Самитот на ОБСЕ да е убав настан на кој што ќе бидат присутни светски државници, власта поради својата неспособност и желба да го корумпира го претворила како што рече тој во естрада.

Но како и да е, и тоа што требаше да биде еден добар настан, убав настан на кој што ќе бидат присутни светски државници, тие за жал позади својата неспособност и желба да се корумпираат и се криминализирани од поодамна го претворија во навистина естрада, рече Мицкоски.

Мицкоски порача дека уште многу кратко време ќе има такви неспособни луѓе кои се дел од македонската влада.

Жалам што имаме работа со ваков тип на неспособни луѓе кои што се дел од македонската влада, кажа тој.