03.10.2023

Мицкоски по првиот ден од кампањата: Одлично поминат ден со охриѓани, испративме јасна порака дека од граѓаните зависат промените, продолжуваме во сабота во Велес

Денеска ја почнавме акцијата „Важно е! Од тебе зависат промените“. Денеска бевме го Охрид, поминавме навистина фантастично, приемот кај охриѓани е навистина одличен.

Морам да кажам дека градоначалникот Пецаков, советниците, пратениците, администрацијата во Охрид прават чуда имајќи ги предвид околностите во кои работат.

Се сретнавме со туристички работници, спортски работници, со мештаните од Трпејца, со мештаните од Пештани, со многумина охриѓани разговаравме. Разговаравме и со пензионерите.

Ви благодарам на срдечниот прием охриѓани. Мојата порака е дека е важно и дека од вас зависат промените. Навистина немам зборови со кои можам да ја опишам денешната активност и денешните средби, денешниот ден. Беше прекрасно, ве поздравувам, ви благодарам на топлиот прием и се гледаме во сабота во Велес.

Линк од ФБ објава на Христијан Мицкоски, претседател на ВМРО-ДПМНЕ: