30.03.2024

Мицкоски: Победуваме со силата на многумина кои мора да излезат на гласање ако сакаат промени, за Македонија повторно твоја за промени кои се во твоите раце

„Државата не е само наша припадност, туку и наше наследство, кое многу генерации претходно  скапо го  платија и да бидеме свесни дека секоја педа македонска земја е натопена со многу страдања, борби и крв. Не е ова само наша своевина туку и наследство и слобода кон која се обврзуваме. Дојде моментот и часот кога време е сите заедно да ги промениме работите“, порача претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски на денешниот настан на промоција на кандидатите за пратеници на ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата „Твоја Македонија“

Мицкоски додаде дека мора да не биде, затоа што овие избори се вистински, буквално вистински последниот час да победат пристојните луѓе, да победи разумот во Македонија.

„Да им кажеме на сите дека има надеж и ние сме таа надеж и сила и структура која овој пат има озбилна намера да ја обнови Македонија“, нагласи Мицкоски.

„На прагот сме на голема победа. И таа победа зависи од секој еден човек на Македонија. И таа победа нема да биде само наша, туку ќе биде на сите пристојни луѓе кои овој пат ќе решат да излезат на избори и ќе донесат одлука не за нас, туку пред се за себе, за своите семејства, за својата иднина. Работите никогаш не биле потешки, но и никогаш не биле појасни. ВМРО-ДПМНЕ е најголемата сила за промени кои Македонија мора да ја врати на народот. Македонија мора да остане таму каде припаѓа и државата да почне конечно да функционира онака како што очекуваат граѓаните“, истакна претседателот на ВМРО-ДПМНЕ.

Мицкоски рече дека победа која ќе испрати порака дека 2 милиони народ се посилни од стотина елитисти кои со години ја упропастуваат Македонија. Победа за крај на обезличувањата, победа за крај на криминалот и корупцијата која го јаде секое здраво ткиво. 

„Ваша одлука, но наша заедничка победа за нова енергија на луѓе кои безусловно ја сакаат Македонија. Заедно, со огромната сила на народот од денес го почнуваме последниот и финален чин на тоа да си ја вратиме Македонија и Македонија да биде повторно ваша, наша, Македонија да биде повторно твоја. На секој еден пристоен човек кој знам дека ќе реши да се бори за својата иднина. Победуваме со силата на многумина кои мора да излезат на гласање ако сакаат промени. За Македонија повторно твоја за промени кои се во твоите раце“, нагласи Мицкоски.