02.08.2023

Мицкоски од Ташмаруништа: Во чест на комитите, војводите, партизаните, оние кои на свои плеќи и за нас водеа крвава битка за слободата и независноста. Слава им!

Традиционално за Илинден во струшко Ташмаруништа. Во чест на комитите, војводите, партизаните, оние кои на свои плеќи и за нас водеа крвава битка за слободата и независноста. Држава натопена со страдања и со крвта на патриотите кои даваа се, за она што денес го имаме и не смееме да го загубиме. Слава им!

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid023qSu6p4VZnwgByvJxU9fiWGdus5wjedQpkupZ9oX9qZSLDWNECWMPiiSvWW8jQYql&id=100044158072981&mibextid=Nif5oz