07.10.2023

Мицкоски: Нов мост и обиколница за Велес, по смена на власта

Башиноселскиот мост на еден од влезовите за Велес, но и за општина Чашка е во очајна состојба и претставува опасност за тие кои се движат по него. И покрај ветувањата од централната власт во чија надлежност е, работите седат во место, а Владата и надлежните институции не превземаат ништо. Веднаш по смена на власта во најбрз можен рок ќе се почне изградба на нов мост со што Велешани и жителите на Башино село ќе добијат безбедна комуникација, а бизнисот ново поврзување и можности. Воедно ќе се заврши и изградбата на нова обиколица започната уште пред повеќе од 15 години. Така Велес ќе добие нов приклучок, нови шанси за напредок.

#ВажноЕ Од тебе зависат промените!

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02X8hj3SKgYfzFp5uxhrSBGENRFYv32XXqNgUbd47QuPvYsxjasQFmpV7rRZYroNfel&id=100044158072981&mibextid=Nif5oz