18.04.2024

Мицкоски: Ние водиме позитивна кампања, сакаме да им ја вратиме надежта на граѓаните, затоа што со СДС и ДУИ неколкумина од власта се граѓани од прв ред, а сите други од втор ред

Ние водиме позитивна кампања, кампања на проекти, кампања на надеж, кампања која ќе ја врати довербата во институциите по шест и половина години многу криминал грабеж на институциите на Македонија, рече претседателот Христијан Мицкоски кој  денеска е во Охрид, а коментирајќи каква кампања ќе води партијата и каква кампања очекува воопшто.

Мицкоски рече дека идејата е да се води кампања со која ќе им се врати надежта на граѓаните.

„Малкумина се граѓани од прв ред, тука пред се мислам на неколкумина од ДУИ и малкумина измеќари од раководството СДСМ, сите други имаат чувство дека се граѓани од втор ред“, вели Мицкоски.

Според Мицкоски тоа е работа која мора да се смени во наредниот период.
„Тоа мора да се смени и по 8 мај да има и одговорност. Желни сме да го оставиме срцето на терен за интересот на Македонија“, кажа Мицкоски.