08.09.2022

Мицкоски: На Македонија и треба нов 8-ми септември, сеопшто обединување за зачувување на идентитетот и подобра иднина

Длабока почит и поклон за Дамјан Груев, пред неговото спомен обележје во славното Смилево.
Груев, еден од најголемите синови на Македонија и човек кој животот го посветил на ВМРО и каузата, и тоа на денот кога се бележи независноста на нашата татковина Македонија.
На Македонија и треба нов 8 Септември, нова надеж, национално и сеопштествено обединување околу заложбата за подобра иднина, и зачуван идентитет.
Слава на хероите кои ги положија животите за нашата слобода и независност!

https://www.facebook.com/MickoskiHristijan/posts/pfbid0EyndNgA6DMA9FZ9aVQSSgKk1juo29GgLT15SQ9QLjdXRB5if3vHTSsuMvh1oS42Vl