01.09.2023

Мицкоски на координација со пратеничката група: Да не се одолговлекува седницата за уставни измени, нема уставни измени под бугарски диктат, да се почитува волјата на народот

Денес имав редовна координација со пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата.

Нема уставни измени под бугарски диктат;

Остро сме против законските решенија кои предвидуваат зголемување на давачките, повисоки даночни опфати кои директно влијаат врз зголемување на сиромаштијата;

Бараме да не се одолговлекува процедурата и да се злоупотребува позицијата за да се одолговлекува седницата за уставни измени

Ќе се почитува волјата на граѓаните и нивниот интерес да не се потклекне на барањата за правење на компромиси на штета на државните интереси.

https://www.facebook.com/MickoskiHristijan/posts/pfbid02kxWA93fVyVVPrMRjtUUJ2v3AdPtoRF5fwb5zzbDc9Yff6EKwBoSXoYHVeu7Aoc2nl