05.10.2023

Мицкоски: Кај Ковачевски Фројд проработел, па поради тоа тој има фрустрација од мали работи

При денешната посета на Општина Кисела вода во рамки на акцијата „Важно е! Од тебе зависат промените!“, претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски запрашан за негов коментар околу тврдењето на Ковачевски за мал и голем Груевски кој владее во ВМРО-ДПМНЕ, тој истакна дека можеби кај Ковачевски Фројд проработел па поради тоа тој може има фрустрација од мали работи и поради тоа тој прави такви споредби.

Тој додаде дека можеби и не треба да се коментираат ситните испади на Ковачевски, поради тоа што тој уште кратко време ќе ја врши функцијата каде што е.

„Ја слушнав таа изјава и морам да кажам дека кај господинот Ковачевски Фројд проработел можеби тој има лична фрустрација од мали работи и поради тоа прави споредба со тие мали работи. Јас би го советувал дека тие мали работи кои претпоставувам него го фрустрираат не треба да го фрустираат, треба да гледа од позитивната страна на тоа бидејќи уште за малку време ќе биде таму каде што е а потоа и ќе замине а некој мали работи што претставуваат негова лична фрустрација за жал ќе мора цел живот да ги носи“, посочи Мицкоски.