25.07.2023

Мицкоски за случајот Иловица: Зошто СДСМ ги штити интересите на ДУИ во Струмица?

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски за време на денешната посета на Битола упати две пораки во однос на случајот со рудникот Иловица.„Имам две пораки. Првата е, тие што се излажани овој пат да внимаваат да не бидат повторно излажани. Второ, не можам да разберам зошто СДСМ ги штити бизнис интересите на ДУИ во Струмица и која е цената на оние што ја имаат оние кои  дигаат два прста и се од оваа коалиција, а ја имаат за да ги штитат интересите на ДУИ во Струмица“, рече лидерот Мицкоски одговарајќи на новинарско прашања за тоа која е неговата порака во врска со случајот на спојување на концесиите на рудниците Иловица.Според Мицкоски наскоро сите ќе ја слушнат и пораката од народот.„Претпоставувам, набрзо од денеска тие самите ќе го слушнат одговорот од народот“, кажа Мицкоски.