16.06.2023

Мицкоски до Ковачевски: Не бегај од ТВ дуел, ајде да излеземе јавно пред македонската јавноста, не работни групи или лидерски, па народот нека суди

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски при денешната неговата посета во Ваташа каде присуствуваше на одбележувањето на 80 години од стрелањето на 12 ваташки  младинци и запрашан  дали има одговор од Ковачевски  за дебата рече  дека јасно е  дека  Ковачевски е киднапиран домазет во својата Влада, се плаши да оди на избори, се плаши да излезе на ТВ дуел, и таква е ова политичка матрица на овие луѓе.-Човекот е кукавица, човекот е киднапиран домазет во својата Влада, се плаши да оди на избори, се плаши да излезе на ТВ дуел, таква е ова политичка матрица на овие луѓе. Освен тоа што уште некое време ќе бидат таму каде што се, јас не очекувам било каква креативност, еднаш кукавица, цел живот кукавица. За да нема вака кажавме така кажавме, средба на тимови, средба на лидери, еве јавно пред македонската јавност, очи во очи да си кажеме тоа што сакаме па народот нека суди и нека пресудува, рече тој.