16.02.2024

Мицкоски: Го повикувам владејачкото мнозинство да се охрабри и да го поддржи законот во собранието со кој ќе се стави крај на хаосот и голготата на македонските граѓани со личните документи

При денешната посета на општина Охрид претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски одговарајќи на новинарско прашање во однос на тоа кое е решението за пасошите со кое ќе се елиминира гужвата по шалтерите истакна дека решението е понудено во рамки на парламентот каде што е доставен законот и го повика владејачкото мнозинство да го поддржат законот како што го подржале законот за игри на среќа со европско знаме така да го подржат и овој закон од пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ и да стават крај на голготата на македонските граѓани.

„Решението ние го понудивме во рамки на парламентот законот е доставен треба само да се охрабрат овие од владејачкото мнозинство и да го гласаат. Многу едноставно, еве гледате како што тоа така го направија со европското знаме за законот за игри на среќа кога се прави обид да се легализира онлајн обложувањето и друг тип на користење на игри на среќа преку мобилен телефон, така можат брзо и експресно да го поддржат законот кој што ВМРО-ДПМНЕ и пратениците на ВМРО-ДПМНЕ го имаат предложено во парламентот. Така што јас ги охрабрувам и ги повикувам да ставиме заедно крај на оваа голгота која што се случува како резултат на нивните погрешни политики. Шест и пол години ја пљачкосуваат и уништуваат Македонија барем на крај можат едно нешто да направат добро за овој народ и за државата а тоа е да го поддржат законот, да нема голгота за македонските граѓани. Ќе повторам, исто како што го поддржаа законот на ДУИ, Груби, и Ахмети а тоа е законот за игри на среќа со европско знаме“, нагласи Мицкоски.