26.01.2023

Мицкоски: Ахмети да каже колку стотици милиони евра добила неговата фамилија на сметка на жртвите од војната во 2001

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски за време на денешната посета на Драчево, запрашан од новинарите ја коментираше и изјавата на Али Ахмети кој за време на средбите со граѓаните од Тетово во неговиот говор рече дека на Украинската делегација ѝ кажал дека треба да бидат искрени и дека ќе победат исто како што тие ги победиле Македонците во својата држава.
Мицкоски истакна дека како доброволец во 2001 година го нема тоа чуство дека Али Ахмети е победник во таа војна и дека Ахмети на украинската делегација требало да му каже и за колку стотици милиони евра е зголемено богатството на фамилијата на Ахмети и на луѓето кои што го опкружуваат Ахмети на сметка на луѓето кои се инвалиди кои го загубија животот во таа војна. 
„Јас сум бил доброволец во Армијата и немам такво чувство дека тој е победник во таа војна, но истовремено претпоставувам им кажал и за колку стотици милиони евра е зголемено богаството на фамилијата на Ахмети и на луѓето кои што го опкружуваат Ахмети на сметка на луѓето кои се инвалиди кои го загубија животот во татковинската војна во 2001 година кога храбро се бореа македонските полициски сили и армиски сили за да го задржат суверенитетот и интегритетот на нашата Македонија и како еден вид поклон на жртвите од татковинската војна името на овој парк кај што денеска ние се наоѓаме е токму на еден таков бранител. Но добро е следен пат кога ќе дојде делегација од Украина да го прашаат колку десетици милиони евра повеќе имаат луѓето кои што го опкружуваат него и раководството на ДУИ“, потенцираше Мицкоски.