19.02.2023

Мицкоски:Корупцијата во владата на ДУИ поддржана од СДСМ има епидемични големини, од 2015 до сега состојбата е двојно влошена

Корупцијата и криминалците во политиката се најголемиот проблем во Македонија. Корупцијата и криминалот се причина за помалку пари во буџетот, помалку за образованието, здравството, земјоделците, младите, пензионерите, помалку странски и домашни инвеститори, а повеќе иселување, помалку за спортот и културата, а повеќе за нови хациенди на корумпирани политичари во Македонија. Корупцијата и криминалот во владата на ДУИ подржана од СДСМ има епидемични големини.World Justice Project (WJP) еднаш годишно објавува табела за индикаторот кој прави квантитативна анализа на корупцијата во светот.Македонија во 2015 година била на 38 место (слика 1), а во 2022 година е на 73 место (слика 2). Речиси за двојно е влошена состојбата со корупцијата.Имаме план, знаеме како да се бориме против корупцијата и криминалците во политиката. Потребни се избори за да може Македонија да тргне напред!

https://www.facebook.com/MickoskiHristijan/posts/pfbid0Ey1GrceYJ2GnMfDiJW6fkUbLNKTdpUkxNWFeRkoT8yxyYiMRsG1ZkpMgrhv9own9l