10.12.2022

Митева: Македонска Каменица ќе има буџет од народот за народот

Македонска Каменица ќе има буџет од народот за народот.

Импресивни проекти кои значително ќе го подобрат живот.

Нов мултимедијален центар за младите

Нов локален економски план за развој – каде општината заедно со Рудникот САСА ќе обезбеди грантови, неповратни средства за субвенционирање на млади и средни претпријатија.

За градоначлникот нема заборавени места – реконструкција на локални патишта во Луковица, Дулица, и за прв пат после многу години ќе се реконструираат патишта и во Костиндол.

Нова пешачка патека покрај крајбрежниот појас на езерото и доуредување на постоечкиот базен со изградба на нов мал базен за најмалите.

Денес Димчо Атанасовски – Градоначалник на Општина Македонска Каменица ме информираше за сите овие проекти кои најголем дел се на барање на граѓаните!

За работата на градоначалниците на ВМРО-ДПМНЕ говорат проектите кои носат иднина!

Линк од ФБ статус: