21.08.2023

Митева: Ако не се прифати барањето за избори, власта уште еднаш ќе докаже дека се што им е важно се ден или месец повеќе за повеќе криминал и корупција

Ако не се прифаќа барањето за избори власта уште еднаш ќе докаже дека се што им е важно се ден или месец повеќе за повеќе криминал и корупција, рече Марија Митева, портпарол и член на ИК на ВМРО-ДПМНЕ одговарајќи на новинарско прашање што ако во текот на наредните месеци не се прифати барањето за предвремени избори и дали би било во ред истите да се одржат заедно со претседателските во април и мај.
Митева кажа дека ВМРО-ДПМНЕ е подготвена за избори кога и да се случат.
„Но, како и до сега, приоритет на ВМРО-ДПМНЕ е мислењето на граѓаните за кандидатите кои ги предлага, така ќе биде и овој пат, по опсежна анализа и анкета ќе го имаме најдобриот кандидат за претседател на Македонија“, рече Митева одговарајќи на прашање дали ВМРО-ДПМНЕ почна да работи во врска со кандидатот за претседател.