07.09.2023

Милошоски од ВМРО-ДПМНЕ до Пендаровски: Не го потпишувај законот за амнестија за криминалите на СДС и ДУИ

Со злоупотребата на европското знаменце за политички дизајнираните измени на Кривичниот законик му се нанесува сериозна штета на правосудниот систем во Македонија. 

Затоа, и од легалистички, и од политички аспект, би било исправно доколку Претседателот Пендаровски не го потпише овој законски проект на ДУИ и СДСМ, и законот за измени во Кривичниот законик го врати на повторна расправа во Собранието. 

Таквиот потег на Пендаровски прво ќе значи спротивставување на владината злоупотреба на европското знаменце, а истовремено ќе даде шанса и за јавна дебата на оваа тема со адвокатската комора, здружението на судии и катедрите за кривично право при правните факултети во државава. Линк од ФБ објава на Антонијо Милошоски, пратеник и член на ИК на ВМРО-ДПМНЕ: