14.04.2024

Милошоски: Многу ниско од Пендаровски што нарачува ваков говор на омраза кон Проф. Силјаноска Давкова

Многу ниско од Пендаровски што нарачува ваков говор на омраза кон Проф. Силјаноска , со омаловажување на жената преку возраста.
Дури и кога очекуваш изборен пораз, треба да бидеш достоинствен и човечно да се однесуваш кон конкуренцијата, со должна почит кон сите кандидати, особено кон дамитеБорбата за рамноправност меѓу жените и мажите не е само парола, туку и личен пример кој треба да го покажат на дело сите јавни личности и функционери. А ова што вечерва го одобри и премолчи Пендаровски е пример како не треба да постапи никој друг политичар, воспитан маж и џентлмен
Пратеничка група на ВМРО ДПМНЕПроф.д-р Гордана Силјановска ДавковаOSCE Mission to SkopjeKonrad-Adenauer-Stiftung Skopje

https://www.facebook.com/share/v/UgyxsThUb3xjtqe7/?mibextid=oFDknk