29.12.2023

Медот ја лепи коалицијата СДС, ДУИ, Левица и Арсовска – го изгласаа неразвојниот буџет за нова изгубена година

Веќе не е ни новост тоа што СДС, ДУИ и Левица се во коалиција во Советот на Град Скопје. Нивната соработка и нивната поддршка на Арсовска се потврди повторно со гласањето на буџетот на Градот на Скопје, буџет кој е неразвоен, со кој се укинуваат капиталните инвестиции и се намалуваат субвенциите. 
Овој буџет е најлошиот буџет кој го имал Градот и освен пари за сомнителни тендери не нуди ништо за граѓаните.
СДС, ДУИ и Левица со гласањето на буџетот на Арсовска Данела си овозможија тегла со мед, во која ќе ги брцаат рацете.  Единствено добро во целата ситуација е што сите граѓани можат јасно да ја видат оваа коалиција која освен што се лепи со многу мед, меѓусебно се привлекува и со непринципиелноста и меракот за матни бизниси. 
Арсовска во СДС, ДУИ и Левица си најде сродни души, кои како попчиња и го гласат буџетот за новата изгубена година.