22.11.2022

Лек за неспособноста на Данела Арсовска се предвремени парламентарни избори и Влада на ВМРО-ДПМНЕ за да ги реализира сите проекти важни за Скопје

Лек за неспособноста на Данела Арсовска се единствено предвремени парламентарни избори, на кои ВМРО-ДПМНЕ ќе победи, а потоа ќе формира Влада.

Владата на ВМРО-ДПМНЕ ќе може сериозно да помогне за реализација на голем број проекти за Скопје.

Наспроти тоа СДС нема концепт, ниту знае како да работи и направи проекти.

СДС ги бара ингеренциите за нивни фирми да ги земат парите. И сите проекти кои ќе ги земе владата на СДС ќе завршат како автопатот Кичево – Охрид или Клиничката болница во Штип.

6 години не можат да завршат еден проект, а за почеток на нов воопшто не станува збор.

СДС мислат на стагнација, ВМРО-ДПМНЕ на развој.

Погрешните политики на СДС мора да бидат поразени. Народот очекува проекти и работа.