14.04.2024

Ласовска:Ги повикувам сите невладини организации, кои се борат за местото на жените во политиката, гласно и недвосмислено да го осудат говорот на омраза кон Силјановска Давкова

СКАНДАЛОЗНО !!!!За оваа навреда, очекувам уште вечерва, да се извинат Stevo Pendarovski, Bogdanka Kuzevska, Jovana Trencevska, како претседателка на жените на СДСМ.Ги повикувам сите невладини организации, кои се борат за местото на жените во политиката, гласно и недвосмислено да го осудат- говорот на омраза- ејџизмотNDI, Сојуз на жени, сите форуми на жени, Македонско Женско Лоби, ова е типичен пример за тоа, како НЕ ТРЕБА!Така барем пишавме во законите и ги учиме жените на обуките.

Сите вие, кои аплаудирате на мизеријава која ја искажа дотичниот, а Стево и Богданка не се оградија, во истиот момент треба да ви е јасно дека, ИЗБИРАМЕ ПРЕТСЕДАТЕЛКА, а “невеста”, сами си бирате. Бедноо, многу беднооИ за крај, со глупостиве така не мотивирате, што победата толку ќе биде голема и силна, што ќе ве здоболи, па дури и “невестите” дома нема да ве препознаат, од изразите на вашите лица.Бидете така. Иде надојден Вардар!!Стево, ова ли е Европски????

https://www.facebook.com/share/v/6J88rCyLgohmFuoL/?mibextid=oFDknk