16.10.2023

Кумот на Ковачевски со фирмата која заедно ја основале земал државни пари, во време додека Ковачевски бил на функција, и тоа е факт

Тоа што по притисоците на Груби, ДКСК не гледа корупција што кумот на Ковачевски ниже државни пари не го прави Ковачевски чесен.ДКСК функционира под притисокот на Груби, кој јавно ги омаловажува како институција.ДКСК сега по 1 година утврдуваат нешто за кое кажале дека нема судир. А за другиот дел од пријавата, за трговија со влијание нема ниту збор.Кумот на Ковачевски со фирмата која заедно ја основале земал државни пари, во време додека Ковачевски бил на функција, и тоа е факт.СДС може да се тешат со некаков документ од ДКСК кој моментално ги аболира, но нема и не можат да избегнат одговорност.