25.11.2023

Кузеска го соголи Ковачевски, призна дека не прифаќаа двојни избори од ароганција иако знаеле дека тоа ќе ги чини граѓаните помалку пари

Кузеска го соголи Ковачевски, призна дека не прифаќаа двојни избори од ароганција иако знаеле дека тоа ќе ги чини граѓаните помалку пари.

Богданка Кузеска го соголи Ковачевски јавно пред цела јавност признавајќи дека со одделни избори граѓаните ќе треба да платат повеќе, но не го прифаќале тоа веднаш, заради тоа што ќе му удоволиле на Мицкоски.

Во таа една реченица Кузеска ја покажа целата фрустрација на Ковачевски од Мицкоски.

И самата Кузеска призна дека со одржување на парламентарни и претседателски избори во ист датум ќе се заштедат пари, но со ароганција дека тоа не е голема придобивка.

СДС покажа дека се спремни да потрошат милиони евра народни пари само за да прават политички инат, за удоволување на суетата на еден исфрустриран човек како Ковачевски.