02.02.2023

Криминалот на Ковачевски, Ахмети и високите владини функционери од Македонија направија најкорумпирана земја, заедно во друштво со Суринам, Индија и Тунис

Криминалот на Димитар Ковачевски и Али Ахмети и високите владини функционери од Македонија направија најкорумпирана држава.

Македонија е на дното според индексот за перцепција на корупција на Транспаренси интернешенл и е во друштво со Суринам, Индија и Тунис.

Криминалот е присутен во секоја пора од општеството, според Транспаренси Интернешенл од 180 земји, Македонија се наоѓа на 85-то место со 40 поени на скалата на која 0 означува најкорумпирана.

Речиси секој ден излегуваат нови афери и докази за коруптивни скандали на владата на СДС и ДУИ. Извештајот покажува дека нема никаков резултат, а борба со корупцијата има само на хартија.

Владините институции за борба против корупцијата не даваат резултат и не успеваат да ја запрат корупцијата.

Напротив, високи владини претставници се директно вмешани во најголемите коруптивни скандали, сопругата на Ковачевски, синовите и родителите на министри се во милионски бизниси за производство на струја, високи владини функционери се вмешани во корупција со испумпување на народни пари, милионски тендери во четири очи, поставување на париски судии и обвинители се само дел од причините зошто Македонија е најкорумпирана држава.

Македонија ја има најкорумпираната влада. Секогаш кога СДС е на власта криминалот царува, а државата тоне.

Потребни се предвремени парламентарни избори и нова влада која ќе спроведе нови суштински реформи.