13.04.2023

Криминалните ортаци Ковачевски и Груби си го чуваат грбот, едниот го штити од скандалите, другиот враќа со државно земјиште од 70 денари по квадрат за жена му

Никаде во Европа не се видело, компанија на сопруга на премиер, да добие државно земјиште и тоа за само 70 денари по квадрат.

За жал тоа го има во Македонија, каде компанијата на сопругата на Ковачевски со Одлука на владата, предводена од самиот тој, добила купила 1.119 м2 државна земја за цена од 70 денари за метар квадратен. Ковачевски може да се прави паднат од друга планета колку сака, со тоа што неговиот криминален ортак Артан Груби, ја потпишал оваа одлука, тоа не го амнестира од одговорност, влијание и злоупотреба на својата функција.

Ковачевски на исти начин се однесуваше и кога неговата сопруга влезе во бизнис од над 1 милион евра, а сега со потпис на Груби, добива и земјиште по багателна цена. Очигледно е дека со Груби си го чуваат грбот, тој него му помага за секојдневните скандали, а овој пак возвраќа со државни повластици повластици за жена му.

За овие тешки криминали кои ги прават, да не помислуваат дека ќе им бидат заборавени. Ќе следува правна разрешница, за сите еден од ни