06.09.2022

Коњановски: Референдумот е единствена можност народот да се спротивстави на ставањето на Македонија во подредена положба

Задолжителниот референдум е единствената можност да се слушне гласот на македонскиот народ!

Македонската историја, македонскиот јазик, идентитет и култура се неразделив дел од животот на генерации Македонци.

Напредокот и европските перспективи на нашата држава, треба да се реализираат со континуирана надградба на вредностите, промоција, меѓусебно почитување и добрососедска соработка, а никако со договори кои можат да доведат до идентитетско обезличување.

Задолжителниот референдум е единствената можност да се слушне гласот на македонскиот народ, кој ќе се спротивстави на ставањето на Македонија во подредена позиција.

Референдум!

За да ја зачуваме историјата и врз нејзините темели да ја градиме иднината на новите генерации.


Линк од ФБ статус: